MEET THE CHEF

 

In onze keuken staat Frank Bregman aan het roer. Voordat Frank de switch maakte naar Hotel Haarhuis heeft hij o.a. ervaring opgedaan bij restaurants Oud Sluis en Pure C van Sergio Herman. Daarnaast heeft hij een eigen Bib Gourmand restaurant gehad in Renkum. Samen met het team staat Frank nu dagelijks klaar in de keuken van LOCALS om unieke gerechten van kwalitatief hoog niveau te bereiden. 

Alle gerechten op de kaart van LOCALS Arnhem zijn in samenwerking met dé groentechef van Nederland, Niven Kunz, bedacht. Niven is een Nederlandse chef-kok die in twee verschillende restaurants een Michelinster toegekend kreeg voor zijn werk als chef-kok en nu een eigen restaurant heeft genaamd Triptyque. Niven staat voor het 80/20 principe (groenten vs vlees/vis). Voor hem is deze filosofie helder: in zijn keuken gaan groenten altijd voor. Zijn passie en kennis over groenten zijn voortgevloeid naar ons restaurant LOCALS en dit proef je terug in onze smaakvolle gerechten.

Foto: Niven Kunz (links) en Chef Frank Bregman (rechts)

Restaurant LOCALS - Niven Kunz & Frank Bregman.jpg

VERTICAL FARM

 

Restaurant LOCALS verbouwt haar eigen groenten en kruiden in een Vertical Farm. Deze kas is in samenwerking met Vegger gerealiseerd op de 1e etage van het hotel. 

Vertical Farming is het kweken van voedsel in gestapelde kweeklagen, in een volledig gecontroleerde omgeving. Energie, licht en water worden aangestuurd om zo efficiënt en duurzaam mogelijk te kweken, zonder invloeden van buitenaf. De gewassen groeien volledig op water, waarbij geen aarde wordt gebruikt. In onze kas vind je o.a. groenten en kruiden terug zoals verschillende soorten basilicum, slasoorten, koriander, oregano, andijvie en bietenkiemen. Een unieke manier van het kweken van groenten en kruiden in Arnhem! Hotel Haarhuis is het eerste hotel in Nederland met een eigen Vertical Farm. 

Vertical farm locals (2).jpg
Restaurant LOCALS (4).jpg
Vertical farm locals (3).jpg
Vertical farm locals.jpg