MEET THE CHEF

 

Bij restaurant LOCALS serveren we heerlijke gerechten met lokale ingrediënten. Onze chef staat dagelijks klaar in de keuken om unieke creaties van kwalitatief hoog niveau te bereiden! Samen met het team verzorgd hij de gerechten met de meest verse ingrediënten uit onze eigen Vertical Farm! Dit is onze kas op de 1e etage van Hotel Haarhuis in Arnhem. Hier telen wij vol trots onze eigen groenten en kruiden. 

Alle gerechten op de kaart van LOCALS Arnhem zijn in samenwerking met dé groentechef van Nederland, Niven Kunz, bedacht. Niven is een Nederlandse chef-kok die in twee verschillende restaurants een Michelinster toegekend kreeg voor zijn werk als chef-kok en nu een eigen restaurant heeft genaamd Triptyque. Niven staat voor het 80/20 principe (groenten vs vlees/vis). Voor hem is deze filosofie helder: in zijn keuken gaan groenten altijd voor. Zijn passie en kennis over groenten zijn voortgevloeid naar ons restaurant LOCALS en dit proef je terug in onze smaakvolle gerechten.

20211116-tomdoms_1022.jpg

VERTICAL FARM

 

Restaurant LOCALS verbouwt haar eigen groenten en kruiden in een Vertical Farm. Deze kas is in samenwerking met Vegger gerealiseerd op de 1e etage van het hotel. 

Vertical Farming is het kweken van voedsel in gestapelde kweeklagen, in een volledig gecontroleerde omgeving. Energie, licht en water worden aangestuurd om zo efficiënt en duurzaam mogelijk te kweken, zonder invloeden van buitenaf. De gewassen groeien volledig op water, waarbij geen aarde wordt gebruikt. In onze kas vind je o.a. groenten en kruiden terug zoals verschillende soorten basilicum, slasoorten, koriander, oregano, andijvie en bietenkiemen. Een unieke manier van het kweken van groenten en kruiden in Arnhem! Hotel Haarhuis is het eerste hotel in Nederland met een eigen Vertical Farm. 

Vertical farm locals (2).jpg
Restaurant LOCALS (4).jpg
Vertical farm locals (3).jpg
Vertical farm locals.jpg