At Hotel Haarhuis
LOCAL FOOD LOCAL PEOPLE
Op de begane grond stapt u binnen in de groene oase van restaurant LOCALS. Restaurant LOCALS staat voor lokale producten en mensen. Hier geniet u van gerechten van kwalitatief hoog niveau, waarbij groenten de hoofdrol spelen. Met een eigen Vertical Farm en lokaal ingekochte producten proeft u het beste van Nederlandse bodem! Ga mee op een culinaire reis en laat u verrassen door de mooie gerechten. Bij LOCALS bent u dagelijks welkom voor ontbijt, lunch, diner en voor een borrel. Ons team staat klaar om het perfecte gerecht voor uw te bereiden en u een unieke beleving te bieden. Alle gerechten zijn lokaal, puur, vers en van hoge kwaliteit.
Openingstijden Maandag t/m zondag: 08:00 - 00:00 uur Keuken is dagelijks geopend tot 22:00 uur. Op zondag geopend tot 21:00 uur
Reserveren Gezien de enorme belangstelling voor restaurant LOCALS adviseren wij u om voorafgaand aan uw verblijf in ons hotel een plekje te reserveren.
Onze chef Rafael Surie staat dagelijks klaar in de keuken om unieke creaties van Nederlandse bodem en kwalitatief hoog niveau te bereiden. Samen met het team verzorgt hij de gerechten met de meest verse ingrediënten uit onze eigen Vertical Farm. Dit is onze kas op de 1e etage van Hotel Haarhuis in Arnhem. Hier telen wij vol trots onze eigen kiemgroenten en kruiden. Kom langs en ervaar de unieke smaak!
Alle gerechten op de kaart van LOCALS Arnhem zijn in samenwerking met dé groentechef van Nederland, Niven Kunz, bedacht. Niven is een Nederlandse chef-kok die in twee verschillende restaurants een Michelinster toegekend kreeg voor zijn werk als chef-kok en nu een eigen restaurant heeft genaamd Triptyque. Niven staat voor het 80/20 principe (groenten vs vlees/vis). Voor hem is deze filosofie helder: in zijn keuken gaan groenten altijd voor. Zijn passie en kennis over groenten zijn voortgevloeid naar ons restaurant LOCALS en dit proef je terug in onze smaakvolle gerechten.
Restaurant LOCALS verbouwt haar eigen groenten en kruiden in een Vertical Farm. Deze kas is in samenwerking met Vegger gerealiseerd op de 1e etage van het hotel.
Vertical Farming is het kweken van voedsel in gestapelde kweeklagen, in een volledig gecontroleerde omgeving. Energie, licht en water worden aangestuurd om zo efficiënt en duurzaam mogelijk te kweken, zonder invloeden van buitenaf. De gewassen groeien volledig op water, waarbij geen aarde wordt gebruikt. In onze kas vind je o.a. groenten en kruiden terug zoals verschillende soorten basilicum, slasoorten, koriander, oregano, andijvie en bietenkiemen. Een unieke manier van het kweken van groenten en kruiden in Arnhem! Hotel Haarhuis is het eerste hotel in Nederland met een eigen Vertical Farm.