HOTEL HAARHUIS OPENT RESTAURANT MET EERSTE VERTICAL FARM VAN ARNHEM

 

Arnhem, 10 december 2021 – Vandaag opent het nieuwe restaurant LOCALS in Hotel Haarhuis! Het nieuwe restaurant concept van dit bekende hotel in Arnhem gaat aan de slag met de Dutch Cuisine op een duurzame en moderne manier. OerHollandse kost, maar wel verrassend, verantwoord én culinair bereid.

Restaurant LOCALS staat voor lokale producten én mensen. De keukenploeg gaat hier voor gerechten van kwalitatief hoog niveau, waarbij groenten de hoofdrol spelen. Met een eigen Vertical Farm en lokaal ingekochte producten presenteren ze het beste van Nederlandse bodem, maar dan wel verrassend, verantwoord én culinair bereid. ,,We willen ons onderscheiden van andere restaurants in de stad", aldus directeur Wouter Dekker van Hotel Haarhuis, waar LOCALS in gevestigd is. ,,Dus geen Mediterrane of Oosterse keuken, maar gerechten die zijn gebaseerd op bekende Nederlandse producten.” En de Nederlandse producten komen niet van ver. In samenwerking met het bedrijf Vegger uit Ede heeft het hotel een eigen Vertical Farm gebouwd waarin de groenten en kruiden worden verbouwd.

Team Frank Bregman en Niven Kunz

In de keuken van LOCALS staat chef-kok Frank Bregman aan het roer. Voordat Frank de switch maakte naar restaurant LOCALS heeft hij ervaring opgedaan bij restaurants Oud Sluis en Pure C van Sergio Herman en heeft hij een eigen Bib Gourmand restaurant gehad in Renkum. Zijn passie voor koken met groenten ontwikkelde hij dankzij de ambassadeur van restaurant LOCALS, dé groentechef van Nederland Niven Kunz.  Niven is een Nederlandse chef-kok die in twee verschillende restaurants een Michelinster toegekend kreeg en nu een eigen restaurant heeft genaamd Triptyque. Niven staat voor het 80/20 principe (groenten vs vlees/vis). In zijn keuken gaan groenten altijd voor. Zijn passie en kennis over groenten zijn voortgevloeid naar LOCALS en dit proef je terug in de smaakvolle gerechten. Frank Bregman vertelt: “Bij het bedenken van de gerechten zijn we eerst uitgegaan van de groenten van het seizoen. Daarbij hebben we gekeken naar welke vlees- of vissoort goed bij de groenten zou passen. Normaliter is het andersom. Wij geven groenten een hoofdrol en laten dit schitteren in onze gerechten”.

Vertical Farming
Restaurant LOCALS verbouwt haar eigen groenten en kruiden in een Vertical Farm. Vertical Farming is het kweken van voedsel in gestapelde kweeklagen, in een volledig gecontroleerde omgeving. Energie, licht en water worden aangestuurd om zo efficiënt en duurzaam mogelijk te kweken, zonder invloeden van buitenaf. De gewassen groeien volledig op water, waarbij geen aarde wordt gebruikt. In de kas van restaurant LOCALS zijn o.a. verschillende soorten basilicum, slasoorten, koriander, oregano, andijvie en bietenkiemen. Een unieke manier van het kweken van groenten en kruiden in Arnhem!

Blok LOCALS.jpg

Grootse ambitie
Met Frank Bregman als chef-kok en Niven Kunz als ambassadeur is de ambitie bij restaurant LOCALS hoog. “We streven niet naar een Michelinster, maar wel naar een Bib Gourmand, dé onderscheiding van Michelin voor toprestaurants met driegangenmenu's onder 39 euro.", aldus Wouter Dekker.

Over Hotel Haarhuis
Naast restaurant LOCALS, opende het hotel recentelijk ook nog een CITY SPA op de vierde etage van het hotel, welke beschikt over saunafaciliteiten, douches, een buitenterras met loungestoelen, een luxe loungebank en een behandelkamer. Daarnaast werd er ook aan de kelder van het hotel een nieuwe invulling gegeven. Deze kelder is omgetoverd tot een wijnkelder & whiskybar genaamd The Storage. De wijnkelder lijkt qua inrichting op een bijzondere Franse wijnkelder en beschikt over gigantisch wijnvaten waar men de mogelijkheid heeft om zelf wijn te tappen.   

In de afgelopen 2 jaar heeft Hotel Haarhuis enorm geïnvesteerd in het hotel. Niet alleen de  inrichting is vernieuwd, ook de faciliteiten (fitness, wellness en wijnkelder), de hotelkamers & boardrooms én de City Spa. Het hotel bestaat inmiddels 104 jaar en heeft een rijke nalatenschap, die niet mag worden vergeten. Het nieuwe design is dan ook geïnspireerd op verschillende decennia vanaf de jaren 20 (oprichting hotel) tot en met het heden. Reizigers van over de hele wereld worden hier verrast door het design en door de vele concepten onder één dak (BLOU Rooftop bar, restaurant LOCALS, HOEK Koffie & Patisserie en The Storage), maar ook ontzorgd en voelen zich direct thuis in de verwonderlijke huiskamer van Arnhem!  

Blok LOCALS 2.jpg

MORE THEN WELCOME TO 
ENJOY YOUR STAY

 

U kunt uw overnachting gemakkelijk en snel online boeken. Voor overige vragen kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of telefonisch via 026-4427441.