Ontdek de natuur

Geniet van de prachtige natuur van Nationaal Park de Hoge Veluwe en de betoverende Posbank en Sonsbeek park. Als gast van ons hotel in het centrum van Arnhem, heb je de mogelijkheid om deze parken gemakkelijk met de auto te bezoeken voor een ontspannen wandeling of een mooie fietstocht. Bovendien zijn de parken ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer vanaf Hotel Haarhuis, waardoor je alle vrijheid hebt om te genieten van de natuurlijke schoonheid in de omgeving.

NATIONAAL PARK DE HOGE VELUWE

Het Nationale Park de Hoge Veluwe is een ruim 5.400 hectare groot en beschikt over vele bossen, heidevelden, grasvlaken en zandverstuivingen. Ontdek de natuur, zo groots en sierlijk. Wandel langs bossen en heide, een betoverend gebied.

DE POSBANK

de Posbank is een 5.000 hectare natuurbos en een waar paradijs voor wandelaars, fietsers en ruiters. De Posbank is het bekendste punt van de Veluwezoom en is met een hoogte van 90 meter, het hoogste punt van de Veluwe. Vanaf dit punt kunt u genieten van het spectaculaire uitzicht over IJsseldal, de Achterhoek, de Liemers en een stukje Duitsland.

SONSBEEK PARK

Laat je betoveren door De prachtige wandeling en de groene oase van Sonsbeek Park, een prachtig stukje natuur in het hart van Arnhem, op loopafstand van Hotel Haarhuis. Wandel langs schilderachtige vijvers, weelderige tuinen en statige beelden. Geniet van een ontspannen picknick op het gras of bewonder de kleurrijke bloemenperken. 

iStock-1575810449.jpg

winkeLEn in Arnhem

 

Shop till you drop in de bruisende stad Arnhem! Wandel vanuit ons hotel het stadscentrum in en ontdek de winkels van Arnhem. Lekker winkelen in het centrum van Arnhem! Arnhem is een ware modestad en heeft veel te bieden op het gebied van winkelen. Wandel door de knusse 7straatjes en laat je verrassen door unieke winkeltjes met niet-doorsnee aanbod. Of slenter door dé winkelstraat van Arnhem, de Koningstraat, waar je veel bekende (mode)merken kunt vinden. Of bezoek het Modekwartier in Klarendal, waar alles draait om mode, design en kunst. Bezoek ateliers en studio’s van aanstormend talent en neem een uniek item mee naar huis!

 

D_0881.jpg

Anrhemse musea

 

Museum Arnhem

Museum Arnhem 

Kunst kijken in één van de mooist gelegen museumgebouwen van Nederland met een schitterend uitzicht op de Rijn. Dát kan in Museum Arnhem. Het museum is na een grootscheepse verbouwing weer geopend. Hét museum voor (inter-)nationale moderne en hedendaagse kunst én vormgeving van de stad Arnhem. De hoogwaardige collectie bevat realistische kunst uit de 20ste eeuw, hedendaagse sieraden en vormgeving, met extra aandacht voor werk van vrouwelijke kunstenaars. 

Airborne Museum

Airborne Museum at Hartenstein 

Van de luchtlandingen op de Ginkelse Heide tot aan de evacuatie over de Rijn naar Driel. Duik in de geschiedenis! Door middel van indrukwekkende, authentieke objecten en audiovisueel materiaal ontdek op interactieve wijze je wat de militairen en burgers in september 1944 meemaakten.

Het Nederlands Openluchtmuseum

Ontdek het museum | Nederlands Openluchtmuseum

Ga op ontdekking in 44 hectare museumpark. De activiteiten in het museum en de ambachtslieden brengen de historische gebouwen tot leven. De mensen van het museum lijken zo uit het verleden te zijn weggelopen. Trots op hun erfgoed, inspireren ze jou met hun verhalen en zijn ze benieuwd naar dat van jou.

Het hele jaar door zijn er verschillende activiteiten in het Openluchtmuseum.

Kröller Müller

Kröller-Müller Museum - online tickets (krollermuller.nl)

Het Kröller-Müller Museum is een Nederlands museum voor hedendaagse en moderne kunst, gelegen in het prachtige Nationaal Park De Hoge Veluwe te Otterlo. Het museum kenmerkt zich onder andere door een uitgebreide collectie werken van Vincent van Gogh.

 

TEMPLATE  NIEUWSBRIEF FORMAAT (12).png

Ontdek Burgers zoo + Openlucht museum

 

Burgers Zoo

Één van de meeste bekende bezienswaardigheden van Arnhem is toch wel Burger Zoo. Duik in 8 miljoen liter water, ga op avontuur in de overdekte jungle en bewonder de gieren in de woestijn! Burger zoo is een van de mooiste dierentuinen van Nederland en zeker een bezoekje waard.

0 t/m 3 jaar: Gratis

4 t/m 9 jaar: €24,-

Volwassene: €26,50

Het Nederlands Openluchtmuseum

Ontdek het museum | Nederlands Openluchtmuseum

Ga op ontdekking in 44 hectare museumpark. De activiteiten in het museum en de ambachtslieden brengen de historische gebouwen tot leven. De mensen van het museum lijken zo uit het verleden te zijn weggelopen. Trots op hun erfgoed, inspireren ze jou met hun verhalen en zijn ze benieuwd naar dat van jou.

Het hele jaar door zijn er verschillende activiteiten in het Openluchtmuseum.

0 t/m 3 jaar: Gratis

4 t/m 12 jaar: €18,-

Volwassene: € 21,-

 

Burgers_Zoo_-_zebras_and_giraffes.jpg

cultuur snuiven

 

Eusebius kerk

In de Eusebius maak je een reis door de tijd! Stap vijfhonderd jaar terug in de tijd van ridders en kastelen. In een spannende route door de kerkzaal én grafkelders van de Eusebiuskerk maak je kennis met de mensen van toen. Opzoek naar sensatie? Hoog aan de toren zijn twee balkons, helemaal van glas. Durf jij naar boven? ( Volwassenen € 15 / Kinderen 8-18 € 7,50)

Kasteel Doorwerth

Op de laatste zondag van de maand lijkt het alsof de vroegere bewoners van kasteel Doorwerth weer tot leven zijn gekomen. Beleef de ontmoetingen en luister mee naar al hun verhalen uit het verleden. Daarnaast ook elke dag een aanrader om te bezoeken; niet alleen het kasteel, maar met een prachtige wandeling om het kasteel heen en in het nabijgelegen bosrijke natuurgebied. Trek de stevige wandelschoenen maar aan!

Kasteel Doorwerth | Geldersch Landschap en Kasteelen (glk.nl) 

Stadskelders wandeling

Ronddwalen door de Historische Kelders en zelfstandig de geschiedenis van dit unieke monument ontdekken? Onder diverse winkelstraten van de oude binnenstad bevinden zich middeleeuwse kelders. Uitgerust met kaarsen nissen en fraaie tongewelven maken zij het verre verleden van Arnhem zichtbaar. Home - Historische kelders Arnhem

 

15362118328_93cfed2c51_b.jpg

MORE THaN WELCOME TO 
ENJOY YOUR STAY

 

U kunt uw overnachting gemakkelijk en snel online boeken.